Aktivering för din hund

Olika hundraser behöver olika grad av aktivitet, men även om vissa måste få vara ute och springa länge varje dag medan andra är nöjda med en kortare promenad behöver alla hundar aktiveras. Det kan vara fysisk aktivitet men också mentala utmaningar. Behöver du hjälp att hitta passande aktiviteter? Hos Zoo kan du hitta aktiveringsleksaker som kan passa just din hund.

Ibland är enkla leksaker bäst

Om din hund inte är van vid träning eller om den inte har något stort behov av att utmanas mentalt kan enkla leksaker vara det bästa. En boll eller pinne att hämta kan räcka långt och ett par små koner kan vara del av en hinderbana, där hunden ska lära sig att springa i slalom. Med det godis hunden tycker bäst om kan du lätt skapa aktiverande lekar, till exempel genom att gömma godiset så att hunden får leta upp det med hjälp av sitt luktsinne. Hos Zoo kan du hitta leksaker du kan använda för att aktivera din hund, de har både enklare och mer avancerade saker. Bland de mer avancerade leksakerna finns till exempel aktivitetsspel där hunden måste klara en utmaning för att få ut sin mat eller sitt godis. Zoo erbjuder också hundgodis av olika slag, så du kan ha en belöning nära till hands under träningen.

Vilken aktivering passar bäst?

Precis som människor har hundar olika personligheter och det en hund tycker är det roligaste som finns är helt ointressant för andra. För en hund är spårning den bästa träningen, medan apport är favoritaktiviteten för en annan. Till viss del kan det styras av vilken ras det är, men för att veta säkert vilka aktiviteter som passar din hund måste du lära känna just din hund. Ett sätt att göra det är att köpa hem olika leksaker och saker som kan vara bra vid träning från Zoo, och testa tillsammans med din hund. Att tillsammans utforska olika lekar och aktiviteter är inte bortslösad tid i jakt på rätt sak att göra. Det är istället viktig tid där ni kan lära känna varandra, bygga upp relationen och skapa ett väl fungerande samspel, som är viktigt om ni ska få en fungerande vardag.