Campa säkert med din hund

Hundar är väldigt energiska och följer mer än gärna med på spännande äventyr. Det är en av anledningarna till att många skaffar hund, att ha någon som följer med. Vissa hundraser är mer energiska än andra och kan gå långa sträckor. Andra kanske behöver bäras en bit om de inte orkar gå hela vägen. En aktivitet som är rolig för hela familjen är camping.

Det är även en aktivitet som hunden kan följa med på. När du campar så kan du antingen välja att bara stanna över dagen eller sova över. Det mysigaste är att campa vid en sjö eller i skogen. Du bör dock se till så att det verkligen är i skogen och inte i någon park. De flesta parker har campingförbjud. När du väl har bestämt plats är det bra att se över din packning.

Mat till dig och hunden

Ska du vara borta en längre tid behöver du tillräckligt med mat både för dig själv och hunden. Mat kan du tillaga över öppen eld om du väljer att tälta i skogen. Idag finns det många matredskap som är anpassade för just camping. Äter din hund torrfoder behöver du bara ta med en skål för mat och en för vatten. Klarar du av att tillaga mat över öppen eld och din hund äter färskfoder kan du tina dessa över elden.

Bo i tält

Tält är en av de billigaste lösningarna för boende. Det är även väldigt lätt att flytta runt ett tält. Där kan både du och hunden bo och samtidigt vara skyddade från regn, blåst och stekande sol. Det finns tält i olika storlekar vilket gör att du kan köpa alltifrån ett tvåmans tält till ett större som rymmer fler. Huvudsaken är att tältet ska vara hyfsat lätt att bära och lätt att sätta upp. Det kan även vara bra att ha med filtar och en uppblåsbar dyna att sova på. Ska du och din hund vandra så är det även bra att hålla koll på väder och temperatur. Hundar kan lätt bli varma och de blir oftast det snabbare än vad människor blir. Det är därför viktigt med vatten och pauser för att undvika överhettning.