Ta hjälp av servicehunden när man ska på tandblekning

Om man har en funktionsnedsätting kan man få hjälp i vardagen med en servicehund eller som även kallas assistanshund. En servicehund är något man ansöker om med hjälp av ett läkarintyg som styrker behovet. En assistanshund skaffar man och köper sedan genom olika hundklubbar och förbund. Behöver man till exempel en tandblekning kan man välja Södertandläkarna för en perfekt tandblekning och ta med sig sin servicehund för hjälp på vägen dit.

Fördelen med tandblekning och en servicehund

Ska man på en professionell tandblekning hos Södertandläkarna är det skönt att kunna ha med sin trogne och fyrbenta vän. Forskning visar också att hundar ger en bättre hälsa oavsett om man är funktionshindrad eller inte. Många servicehundar ger större självständighet till den funktionshindrade personen ute i samhället. När man sedan beger sig med hunden till en tandblekning hos Södertandläkarna innebär det att man får en professionell tandblekning hos en av Stockholms allra bästa kliniker. Då kan kunnig personal se till att man är i trygga händer med en grundlig undersökning för att åtgärda eventuell tandsten och hål innan tandblekning. Sedan kan man lugnt luta sig tillbaka och få riktigt vita och fina tänder att vara stolt över.

Trygg hundassistans och vitare tänder

Det finns fler olika typer av servicehundar eller assistanshundar man kan få beroende på vilket funktionsnedsättning man har. Forskare vid Linköpings universitet har gjort en utredning som visar att signal- och ledarhundar spar pengar och ökar tryggheten vilket gagnar samhället och individen. En typ av servicehund som en signal- och ledarhund, känner av diabetessvängningar hos sin ägare, eller så finns det hundar som i förväg känner av ett kommande epilepsianfall hos ägaren. En servicehund är istället en tränad hund som kan öppna dörrar eller plocka upp saker. När man beger sig till en professionell tandklinik för en tandblekning kan det därför vara en trygghet att ha med sig sin hund för olika behov.