Maskerad för hundar

Människor skaffar hund av brett skilda anledningar. Någon vill ha den som sin hobby och lägger ner ofantligt mycket tid och pengar på att träna och tävla tillsammans med sin fyrbenta vän. Någon annan skaffar hund för att ha som sällskap, men känner sig ensam, vill komma ut och röra lite på sig och ha någon att dela såväl soffa som säng med. Att ha en hund drar med sig flera positiva effekter på människors hälsa. Studier visar att en hund har förmågan att reducera stressnivåerna hos människan genom sin tillvaro och genom att människan klappar sin hund så frigörs hormonet oxytocin, något som bägge parter mår bra av. En annan positiv hälsoeffekt är den dagliga motionen som blir naturlig. En hund kräver flera promenader varje dag och det är nyttigt för människan att komma ut och röra på sig och andas frisk luft.

Men en annan grupp människor skaffar hund istället för barn. Man kanske inte vill ha barn eller så kan man av någon anledning inte få egna barn, och då köper man en hund istället. De människorna brukar ofta bli väldigt fäst vid sina hundar och de behandlar hundarna verkligen som om de vore deras bebisar. Man köper accessoarer, drar dem i vagnar, tar med dem överallt och så vidare.

Hittar man likasinnade så brukar det inte vara ovanligt att man också ställer till med hundfest. Man bjuder in sin hunds alla vänner och firar födelsedagar, har temafester och firar högtider.

På sådana hundfester brukar det vara roligt att klä upp eller klä ut sina hundar utifrån en klädkod, precis som när det vankas fest för människor. Det finns olika butiker som är nischade på maskeradkläder, en av dem är partykungen.se där finns det maskeradkläder för såväl människor som hundar. Där finns dräkter för alla tillfällen och man kan klä ut sin hund till bland annat björn, polis, påve och snögubbe, eller bara klä upp den med en frack eller kostym.

För att det ska bli en riktigt lyckad hundfest måste man också tänka på att bjuda på hundvänliga godsaker. Det är inte bra för dem att äta sådant som är avsett för människor, men numera finns det många roliga alternativ som är framtagna speciellt för hundar. Det finns till exempel hundöl som har smak av biff eller kyckling. Det finns hundglass som är som riktig glass fast anpassad för hund med smaker som lax, älg och lever. Sedan finns det en rad olika kex, chips eller klubbliknande godisar som man också kan bjuda på. Man ska dock vara lite försiktig med att ge hunden för mycket godsaker på en och samma gång, även om de är anpassade för hundarnas känsliga mage så kan ett stort intag bli ohälsosamt.