Hundfrisbee – en hundsport med fart och lyft

Om du skulle vilja prova på en hundsport tillsammans med din hund, och du har en hundras med mycket energi, är hundfrisbee en perfekt sport för er. Så som namnet antyder är en frisbee inblandad i sporten, och det är närmare bestämt en apportsport som går ut på att hunden ska fånga en frisbee som hundföraren kastar. Det finns två grenar i sporten, distans och freestyle, där den förstnämnda går ut på att hinna göra så många och så långa kast som möjligt på en viss tid, och den sistnämnda är en bedömningssport där hundarna och förarna får poäng för olika trick de utför i samband med att frisbeen fångas.

DogfrisbeeSporten har sitt ursprung i USA, där den först fick popularitet efter att en collegestudent sprungit in på planen i pausen av en basebollmatch och visat upp frisbeetrick han övat in med sin hund. Detta var under tidigt 1970-tal, och sporten spred sig först över USA och sedan vidare ut i Europa och världen. Det finns idag hundfrisbeeorganisationer i Tyskland, Belgien och Tjeckien i Europa, men ännu inte i Sverige, där sporten dock utövas som fritidssysselsättning.

En annan fartfylld hundsport man kan prova på om man inte fastnar för hundfrisbee är agility, då hunden ska ta sig genom en hinderbana på kortast möjliga tid. Du hittar enkelt byggmaterial för att bygga en agilitybana hemma på tomten på Buildor.se, så att ni kan prova på i lugn och ro om agility är något för er.