Klipp din hund inför sommaren

När sommaren kommer och temperaturen blir hög, är det viktigt att ta hand om din hund. Förutom att se till att hunden alltid har vatten och skugga, kan du också se till att din hund är nyklippt. En kort, välfriserad päls kommer få din hund att känna sig mer bekväm med värme och fukt. Nuförtiden finns det många ställen där man kan ta sin hund för att få detta gjort.

Salong för hundar

För att få hundar fina inför sommaren finns det många salonger där man kan gå. Hos en hundsalong kan man få hundens klor klippta eller dess öron rensade. Dessutom kan hunden få en pälsklippning, bad och fön. Det är viktigt med bra pälsvård för de flesta hundraser. För vissa raser är det nödvändigt då pälsen annars kan tova sig och bli till ett smärtsamt problem för hunden. Om man inte har möjlighet att komma till salongen med sin hund, på grund av sjukdom eller hög ålder, kan man få hjälp med att transportera hunden till salongen.

Hundens päls och pälsvård

När man äger en hund, måste man tänka på att ta hand om pälsen såväl som att ta hand om alla andra behov. Man kan förebygga många problem med rätt verktyg såsom borste, bra hundschampo och balsam. En långhårig hund kan fälla mycket hår vilket kan vara svårt att få bort från sitt hem och möbler. Om man ska flytta från sin bostad där man har haft hundar som har fällt mycket, kan man anlita professionell städning. Det finns företag för Flyttstädning Skellefteå till flyttstädning i Malmö så det finns många att välja bland.