Hundvänlig inredning

När man planerar att skaffa en hund är det också viktigt att tänka på i vilken typ av omgivning den nya familjemedlemmen kommer att vistas. En hundvalp brukar kunna ställa till med en massa små hyss. Det gäller att förvandla hemmet till en plats där en liten hundvalp kan röra sig fritt och där det inte finns en massa saker som kan vara farliga för hundar. Det kan även vara bra att fundera på om man kan ta bort mattor och andra utsatta möbler så att de inte blir förstörda. Alla hundar kan skolas så att de blir rumsrena så att de kan leva tillsammans med sin matte eller husse, utan att man behöver göra många förändringar i hemmet.

Förbered hemmet för den nya familjemedlemmen

En hund blir garanterat En älskad vän, hur jobbigt det än kan kännas i början då hunden är ung och ställer till med en massa besvär. För att minimera risken för att hunden förstör saker i hemmet, är det bra att i god tid göra det hundvänligt och även inreda så att hunden har lätt att röra sig inne. En hundvalp kan behöva betydligt mer utrymme än en vuxen hund trots att de är små. När hundvalparna väl slipper ut ur sin lilla trygga inhägnad, blir det oftast fart och fläng. Ifall man har mattor på golvet kommer de garanterat att ständigt vara hopskrynklade och i värsta fall nerkissade och också lite tuggade på. Även skor och andra hårda saker brukar vara i farozonen eftersom hundar älskar att bita på dessa.

Slitstarka och hållbara möbler

Möblerna i hemmet kan också bli utsatta för vassa tänder när hundarna ännu bara är valpar. Det gnags på både armstöd och stolsben och det är kanske en god idé att ha slitstarka soffor om du planerar att skaffa hund. En slitstark soffa är klädd i ett hållbart tyg och har gärna en avtagbar klädsel som går att tvätta vid behov. Hundar är verkligen nyfikna husdjur och de gillar att befinna sig där deras matte eller husse är. Det betyder att de gärna upptar en plats i soffan. Det är också bra att placera elledningar och andra farliga och kanske vassa saker så att de inte kan vara till någon skada för hunden. Placera skor i skoskåp eller uppe på hyllor och ställ dina krukväxter som står på golvet, lite högre upp.