Pälsfritt hem

Om du lever med pälsdjur vet du troligtvis redan hur svårt det är att hålla rent i hemmet. Det återfinns katt- och hundhår, inte bara på golvet, utan också i soffan, på alla stolar, på matbordet och troligtvis också i maten. Om du valt att bli djurägare har du förhoppningsvis redan varit förberedd på att problemet skulle uppstå, men det innebär inte att det inte är ett irriterande sådant. Framförallt när vänner och bekanta slutar komma på besök med motivationen att deras kläder alltid är fulla med hår när de lämnar ditt hem.

Ta itu med problemet

Äger du pälsdjur kommer ditt hem aldrig att bli helt rent, det är bara att acceptera. Du kommer vara tvungen att dammsuga varje dag för att hålla golven hårfria, men trots att dina djur inte får vistas i möblerna kommer dessa ändå vara fyllda med stickande små hårstrån. Det finns dock ett flertal bra städtips att ta till för att få det att framstå som att du trots allt´har ett välstädat hem. Exempelvis bör du alltid ta hand om disken när du ätit eller åtminstone så fort som möjligt. Visserligen kommer dina gäster att glömma bort håret på golvet när din disko är överfylld, men kanske är hår på golvet att föredra gentemot illaluktande tallrikar på diskbänken.

Eliminera ovälkomna lukter

Det absolut svåraste när man är djurägare är att ta itu med ovälkomna dofter. Samtidigt vill man inte att eventuella gäster skall mötas av doften av våt hund eller en illaluktande kattlåda. Ställ fram en blandning av vatten och ättika och låt detta eliminera ofräscha lukter och se sedan till att vädra hemmet regelbundet. Detta gör du enkelt genom att ställa dina fönster på vid gavel och låta vinden svepa genom hemmet. Framförallt textilier är utsatta för våra fyrbenta vänner. Classic Collection har lättstädade mattor, något som kan vara en riktigt bra investering. Det är också lämpligt att hälla antingen bakpulver eller bikarbonat på alla madrasser, filtar, gardiner och så vidare. Detta absorberar eventuell fukt och går sedan lätt att dammsuga bort.